اثر شدت هرس و تعداد جوانه در هر نقطه بارده بر عملکرد و اجزای عملکرد انگور دیم رقم شیرازی

نویسنده

چکیده

به منظور تعیین روش صحیح هرس، واکنش به دو سطح شدت هرس (هرس سبک و هرس شدید) و سه سطح تعداد جوانه در هر نقطه بارده (3، 6، و 9 جوانه) به مدت سه سال (1386-1384) با استفاده از آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در منطقه دشمن زیاری فارس مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که اثر شدت هرس بر عملکرد، تعداد خوشه معنی‌دار نبود. اما بر مقدار اسید، pH، درصد مواد جامد محلول میوه (TSS%) و باردهی جوانه و بر میانگین وزن و تعداد حبه معنی‌دار بود. هم چنین اثر تعداد جوانه در هر نقطه بارده (طول کین) بر عملکرد، تعداد خوشه، وزن خوشه، مقدار اسید، pH، درصد مواد جامد محلول میوه، باردهی جوانه، میانگین وزن حبه معنی‌دار بود، اما بر میانگین تعداد حبه در هر خوشه معنی‌دار نبود. اثر متقابل شدت هرس × تعداد جوانه در هر نقطه بارده بر عملکرد، تعداد خوشه، وزن خوشه، مقدار اسید میوه، pH آب میوه معنی‌دار بود، اما بر درصد مواد جامد محلول میوه، باردهی جوانه، میانگین وزن وتعداد حبه در هر خوشه معنی‌دار نبود. با توجه به نتایج این تحقیق برای این رقم در روش‌های روسیمی، هرس بلند با تعداد حداقل 9 جوانه در هر شاخه و برای تربیت سنتی و خوابیده این رقم، روش هرس مختلط با نگهداری یک شاخه شش جوانه‌ای به عنوان شاخه بارده و یک شاخه دو جوانه‌ای به عنوان شاخه جانشین توصیه می‌شود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of Pruning Severity and Bud Number Per Bearing Unit on Yield and Yield Components of Rainfed Grape cv. Shirazi

نویسنده [English]

  • M. J. Karami
چکیده [English]

Suitable pruning method for grape cv. Shirazi and its response to two levels of pruning severity and bud number per bearing unit (3, 6, and 9 buds) was investigated in three years-using a factorial experiment in randomized complete block design. Analysis of variance showed that effect of pruning severity on yield, bunch weight and the number of bunch/vine was not significant, but its effect on acid content, pH, TSS%, bud productivity, berry weight and the number of berry/bunch was significant. Effect of buds number per cane on yield, bunch weight, the number of bunch/vine, acid content, pH, TSS%, bud productivity and berry weight was significant, but its effect on the number of berry/bunch was not significant. Effect of Pruning severity × bud number per bearing unit on yield, bunch weight, the number of bunch/vine, acid content and pH was significant, but its effect on TSS%, bud productivity, berry weight and the number of berry/bunch was not significant. It is concluded that cane pruning with at least 9 buds/cane and a mixed pruning method with a 6 bud cane and a two bud-spur as renewal per bearing unit is recommended to trellis and traditional training systems, respectively.

کلیدواژه‌ها [English]

  • grape
  • Shirazi cultivar
  • Cane pruning
  • Spur pruning and Mixed pruning