مطالعه میزان تغییرات آنزیم پراکسیداز و فنل کل در میوه‌های سیب رقم زرد تیمار شده با باکتری آنتاگونیست Pseudomonas fluorescens و قارچPenicillium expansum عامل کپک آبی سیب

نویسندگان

چکیده

  در این تحقیق میزان تغییرات برخی ترکیبات دفاعی گیاهی از جمله آنزیم پراکسیداز و میزان فنل کل در میوه سیب رقم زرد، پس از مایه‌زنی با یک جدایه آنتاگونیست باکتری Pseudomonas fluorescens و قارچ Penicillium expansum بررسی شد. برای این منظور از جدایه P. fluorescens F7 که کارایی آن در کنترل بیماری کپک آبی سیب قبلاً به اثبات رسیده­بود، استفاده شد. استخراج و اندازه‌گیری آنزیم پراکسیداز و فنل کل به ترتیب در روزهای سوم، ششم، نهم و دوازدهم پس از مایه‌زنی قارچ عامل بیماری انجام شد. نتایج نشان داد که میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز و میزان فنل کل در میوه‌های سیب تیمار شده با تیمار باکتری و قارچ به صورت توأم، در مقایسه با تیمار شاهد افزایش معنی‌داری داشت. در این تیمار بیشترین میزان افزایش فعالیت آنزیم پراکسیداز و میزان فنل کل در روز نهم پس از مایه‌زنی قارچ عامل بیماری مشاهده شد. نتایج این بررسی نشان داد که افزایش در میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز و ترکیبات فنلی، می‌تواند دلیلی بر القای این ترکیبات دفاعی در میوه سیب توسط باکتری P. fluorescens باشد .

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Study of Changes in Peroxidase Enzyme and Total Phenol in Golden Delicious Apple Fruits Inoculated with an Antagonistic Isolate of Pseudomonas fluorescens and Penicillium expansum the Causal Agent of Apple Blue Mould

نویسندگان [English]

  • F. A. Khazaee
  • H. R. Etebarian
  • A. Roustaee
  • A. Alizadeh
چکیده [English]

Changes in some of defense compounds such as peroxidase enzyme activity and amount of total phenol in treated Golden Delecious apple fruits with an antagonist isolate of Pseudomonas fluorescens (isolate F7) and Penicillium expansum, the cause of blue mould was studied. Extraction and measurement of peroxidase enzyme activity and total phenol was performed in 3, 6, 9 and 12 days after inoculation of the fungus. Results showed that in simultaneously inoculated apple fruits with the bacterium and pathogen, peroxidase enzyme activity and total phenol increased significantly as compared to the control. Maximum peroxidase enzyme activity and total phenol were recorded nine days after inoculation of fungus. Results suggested that increase in peroxidase enzyme activity and total phenol can be attributed to induction of the defense compounds in apple fruits by P. fluorescens isolate .

کلیدواژه‌ها [English]

  • induced resistance
  • Peroxidase enzyme
  • total phenol
  • Penicillium expansum and Pseudomonas fluorescens