ترکیب‌های فنلی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی برخی ارقام گلابی آسیایی (Pyrus serotina Rehd.) در شرایط آب و هوایی تهران

نویسندگان

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

ترکیبات فنلی به علت نقش مهم در فیزیولوژی گیاه و تغذیه (نقش آنتی‌اکسیدانی) در تولید میوه بسیار مورد توجه قرار ‌گرفته‌اند. ترکیبات فنلی تحت تاثیر ژنوتیپ و محیط کشت و پرورش نیز قرار می‌گیرند. در این پژوهش میزان فنل کل، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و برخی ترکیبات فنلی اصلی میوه شامل کلروژنیک اسید، کاتچین و فلوریدزین در سه رقم گلابی آسیایی (Pyrus serotina Rehd.) شامل KS6، KS9 و KS13بررسی شد. ارقام گلابی آسیایی مورد مطالعه یازده ساله و پیوند شده روی پایه‌های دانهالی گلابی اروپایی
(Pyrus communis L.) بودند که در باغ کلکسیون گلابی آسیایی گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس و با تراکم بیش از 5000 درخت در هکتار و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی کشت شده‌اند. نتایج نشان داد که ارقام انتخاب شده از نظر تمامی ترکیبات به جز میزان فلوریدزین دارای اختلاف معنی‌داری بودند. رقم KS6 دارای بیشترین میزان کلروژنیک اسید و کاتچین بود. رابطه مثبتی بین مقدار فنل کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی برقرار بود. در میان ارقام مورد آزمایش، رقم KS13بیشترین میزانIC50 و رقم KS9 بیشترین میزان فنل کل را داشتند.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Phenolic Compounds and Antioxidant Acttivity of some Asian Pear (Pyrus serotina Rehd.) Cultivars Under Tehran Climatic Conditions

نویسندگان [English]

  • M. Maghdouri
  • K. Arzani
  • D. Bakhshi
چکیده [English]

Phenolic compounds are very considerable due to their important role in plant physiology and nutrition (antioxidant role). The amount of phenolic compounds are influenced by genotype and environmental conditions. In the present research, total phenol, antioxidant activity and some phenolic compounds including chlorogenic acid, catechin and pheloredzin of three Asian pear cultivars (KS6, KS9 and KS13) were studied. Investigated cultivars were 11 years old and had been budded on seedling of European pear (Pyrus communis L.) rootstocks with a density of 5000 trees per hectare based on randomized complete block design. Results showed that all studied cultivars differed significantly for all measured phenolic compounds except for pheloredzin content. Cultivar KS6 had the highest amount of chlorogenic acid and catechin. The regression analysis of total phenol and IC50 showed a positive correlation between the amount of total phenol and IC50. The highest amount of IC50 and total phenol was observed in KS13 and KS9, respectively.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Asian pear
  • total phenol
  • Antioxidant activity
  • chlorogenic acid
  • catechin
  • phloredzin